Automatiseer je factuur- en betalingsherinneringen

Laattijdige betalingen, de nachtmerrie van elke ondernemer. Ze zijn niet gewoon vervelend, ze kunnen ook echt schadelijk zijn voor je zaak. Want als je klanten hun rekeningen niet betalen, hoe betaal jij dan die van jou?

Daarom is het voor kmo’s en zelfstandigen zo belangrijk om een snelle en efficiënte manier te vinden om betalingen te innen. Handmatig elke ontbrekende betaling opsporen en vervolgens een stortvloed aan e-mails uitsturen, kost enorm veel tijd. Tijd die je goed kan gebruiken.


Bespaar jezelf die stress en maak gebruik van de elektronische facturatie en de automatische factuur- en betalingsherinneringen van desky. Zo kan je je klanten de dag voordat hun factuur vervalt een e-mail of sms sturen om hen eraan te herinneren dat ze nog niet betaald hebben. “Oeps, volledig vergeten!” is dus geen excuus meer.

De voordelen van elektronisch factureren: 

  • Elektronisch factureren is sneller: De aflevertijd van een elektronische factuur is ongetwijfeld sneller. Je verstuurt je factuur via mail, een serviceprovider of rechtstreeks vanuit je desky-account. enkele minuten later krijgt je klant ze al aangeleverd. 
  • Elektronisch factureren is efficiënter: Elektronische factureren is een manier om risico’s te minimaliseren en vergissingen of ontbrekende informatie te vermijden. 
  • Elektronisch factureren is voordeliger: Als je een systeem gebruikt dat facturen automatisch inleest en registreert, bespaar je heel wat tijd en geld. Je moet geen werknemers meer betalen die facturen overtypen, opzoeken of goedkeuren. Ook het matchen van gerelateerde documenten, archiveren, enzovoort gebeurt automatisch. 
  • Elektronisch factureren is duurzamer: In België worden ongeveer 1 miljard facturen per jaar verstuurd en ontvangen. Grote organisaties houden soms tot maar liefst 6 kopieën van facturen bij. Voor al dat papier sneuvelen heel wat bomen. Met E-facturatie vermijd je ook transportkosten en dus ook CO2-uitstoot om facturen tot bij je klant te krijgen. Onze planeet zal je dankbaar zijn. 


Tip om je klanten tijdig te laten betalen

Implementeer een duidelijk beleid in je betalingsvoorwaarden en vermeld die voorwaarden duidelijk op je website. Door een zin als ‘Rekeningen die niet binnen de gestelde termijn worden betaald, zijn onderworpen aan een toeslag van 10%.’ te implementeren in je betalingsvoorwaarden, zullen klanten sneller de neiging hebben om tijdig hun factuur te betalen. 


Veel zelfstandigen denken dat ze zo klanten zullen verliezen, maar niets in minder waar. Je zal net de klanten aantrekken die wel hun factuur tijdig betalen.

0
Feed

Schrijf een reactie